En pappablogg om hur man klarar livet i sandlådan

Livet med Putte

Musse Pigg är en kanin och andra sanningar

13 okt , 2016, 21.37 Staffan

 

Putte pekar bestämt med fingret på sin pyjamas.

— Bibi!
— Det är en mus, säger jag.
— Bibi!
— En mus.
— Bibi!
— Mus.

Jag viker undan den Musse Pigg-prydda pyjamasen, och tittar på barnet. Putte tittar på pyjamasen. Efter en stunds tystnad viker hen upp pyjamasen igen, och säger med bestämd röst:
— Bibi!

Jag får känna mig besegrad. Musse Pigg är en kanin.

Hej och välkommen till min blogg! En pappablogg om mig och mitt liv med mitt bestämda, men också väldigt roliga barn Putte.

Putte, som inte egentligen heter Putte*, är nu snart ett och ett halvt år gammal. Jag har varit pappaledig i snart två veckor, och vi ska tillbringa dagarna tillsammans fram till sommaren. I den här bloggen kommer jag dela med mig av livet som hemmapappa och bjuda på tips och trix som jag lärt mig under vägens gång.

Varför ska du läsa min blogg? Pappor och mammor som redan är gamla i gamet kan skrocka igenkännande åt min okunskap, och kanske få någon nostalgitripp på köpet. Blivande föräldrar kan få nya insikter om hur kul, men också utmanande, det är med barn. Mammor eller pappor som just nu är hemma med sina barn kan kanske snappa upp något nyttigt knep som underlättar i vardagen.

Eller sen kan ni hjälpa mig, jag behöver absolut fler lifehacks.

Vem är jag? Jag heter Staffan Småros och jobbar på HBL som digital producent. Putte är mitt första barn, och därför är allting väldigt nytt och spännande för mig. Men jag har märkt att det just därför också väldigt lätt att man glömmer saker.

Jag har redan svårt att komma ihåg vad Putte gjorde förra sommaren. Gjorde hen ljud, hur rörde hen sig? Därför tror jag också att den här bloggen kan vara lite av ett personligt projekt för mig, så att jag kommer ihåg allt vi gjorde under den tid som det  bara var Putte och jag. Jag tänker ändå inte göra bloggen till allt för mycket av en dagbok.

Det här var början. Nästa gång ska jag skriva något om det mest centrala som finns i en ett och en halvårings liv: lekparken och sandlådan.

 

* Vi har tillsammans med Puttes mamma beslutat att vi än så länge vill hålla vårt barn rätt anonymt på internet. Det är förstås oundvikligt att hen kommer att finnas (och finns) online, men så länge vi kan vill vi gärna begränsa exponeringen. Därför heter mitt barn Putte i bloggen och jag kommer inte heller att lägga upp bilder där man ser hens ansikte. Jag lovar att också öppna upp det här mera i ett blogginlägg inom någon snar framtid.

, , , , ,

6 kommentarer

 1. Mariette skriver:

  Härligt med en pappablogg! Kanske sonen menar pip pip-bibi då det gäller musse! ☺

  • Staffan skriver:

   Bibi har alltid varit hens kodord för alla sorters harar och kaniner. Fast ibland brukar Putte förstås säga att möss säger pip pip, så det är inte lätt att veta. 🙂

 2. Ida-Marie skriver:

  Välkommen med i bloggvärlden! 🙂

 3. Emma skriver:

  YES! Äntligen nånting nytt!!! Supernice, välkommen!! 🙂 (Y)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *