En pappablogg om hur man klarar livet i sandlådan
Genast när snön kom köpte vi en pulka. Vi har redan hunnit med många roliga stunder i snön.

Livet med Putte

Det är terapeutiskt med snö

10 Nov , 2016, 21.06 Staffan

 

Äntligen är den här! Och oj så tidigt den kom i år (fast den lär ju säkert smälta bort lika fort som den kom). Snön!

Putte och jag försöker njuta så mycket som möjligt av den medan den ännu finns kvar. Vi köpte genast en pulka och den har varit en stor succé för både far och barn (och mor).

Att leka i snön känns nästan som någon form av terapi. På onsdagsnatten gick jag en sväng via HBL för att delta i våra livesändningar (borde synas här) över presidentvalet i USA. Valresultatet fick åtminstone mitt huvud att skena i väg i alla möjliga tankebanor, men allt det var som bortblåst (åtminstone för en stund) när vi kom till lekparken.

Lekparken var helt igensnöad när vi kom dit. Jag och Putte tog på oss att återbygga pulkbacken och bygga små gångar genom snön. Efter ungefär en timme var vi klara och vi kunde nöjda traska hemåt. Det är märkligt hur man på något vis kan bli så fokuserad på att bara plumsa runt i snö. Men det var i alla fall precis vad jag behövde. Resten av dagen var jag på mycket bättre humör.

Härligt att få plumsa omkring i snön. Så här såg det ut i lekparken efter att vi byggt gångar i en timme.

Härligt att få plumsa omkring i snön. Så här såg det ut i lekparken efter att vi byggt gångar i en timme.

Som jag nämnde i förra inlägget hade Putte barnvakt förra helgen. Puttes mommo och moffa tog hand om Putte medan vi gick på bröllop med min sambo.

Vi har tidigare haft barnvakt i högst två tre timmar, så det här var nytt för barnet. Som tur gick det hur bra som helst ända fram till att Putte skulle gå och lägga sig. Det behövs ofta en del trix för att få hen att lägga sig, och nu vill hen helt enkelt inte somna. Det slutade till sist med att min sambo åkte hem lite tidigare från bröllopet. Som tur var festen endast en metrofärd från vårt hem.

Men överlag alltså en stor succé. Om en vecka ska vi pröva på nytt när min mamma kommer på besök och jag och min sambo går på en doktorskaronka.

, , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *