En pappablogg om hur man klarar livet i sandlådan
Varje flytt bör föregås av flera dagars packande. Varken far eller barn tycker att det här är särskilt roligt.

Livet med Putte

Att flytta är det värsta som finns

7 jan , 2017, 22.08 Staffan

 

Jag har aldrig varit särskilt bra på att flytta. Jag är alltid lite för optimistisk med hur mycket jag har hunnit packa och hur snabbt allt ska gå. Därför brukar det för det mesta inte vara så roligt att flytta med mig.

Väl medveten om det här hade jag faktiskt förberett mig väldigt mycket och jag tyckte att vi hade allt under kontroll. Ändå blev det ett enda stort kaos och vi blev tvungna att hyra paketbilen en till dag för att hinna med allt.

Varför går det så här? Inte vet jag. I alla fall var det inte Puttes fel. Hen var som en liten solstråle varje gång vi kom in med nya flyttlass och klarade flytten utmärkt trots att det var en rätt tung dag för en liten plutt. Det som jag däremot vet är att om jag flyttar i framtiden blir det absolut flyttfirma.

Jag hade i förväg funderat på att jag skulle skriva tips om hur man flyttar med barn. Men mitt enda tips är: använd flyttfirma. Grannarna hade också haft barnen borta från hemmen under dagarna kring flytten, det kanske också är något som kan vara värt att testa på?

Mitt på dagen hade vi åtminstone lyckats få några lådor flyttade. Men vi skulle hålla på långt in på kvällen ännu.

Mitt på dagen hade vi åtminstone lyckats få några lådor flyttade. Men vi skulle hålla på långt in på kvällen ännu.

Eftersom vår flytt var så nära jul passade vi på att direkt efter flytten smita upp till Österbotten för att träffa Puttes farföräldrar. Hen verkar njuta rätt mycket av att få tillbringa tid hos dem. Det är förstås kul för Putte att också ibland få ha fler människor kring sig än bara mamma och pappa. För oss innebar det också en möjlighet att varva ned efter flytten.

Resan innebar ju också allt från julgranar och jultomtar till katter och farbröder för Putte. Så hen var överlag riktigt nöjd.

Att åka tåg går väldigt bra med Putte. Det bästa är om man lyckas knipa en familjehytt. Vi hade båda vägarna.

Att åka tåg går väldigt bra med Putte. Det bästa är om man lyckas knipa en familjehytt. Vi hade båda vägarna.

Nu är vi tillbaka här i vårt nya hem. Äntligen här får man väl säga (det är lite under ett år sen vi bestämde oss för att köpa den här bostaden). Hittills är vi riktigt nöjda med vårt nya bostadsområde Busholmen. Både i huset och i närkvarteret kryllar det med barnfamiljer, så Putte hittar säkert sällskap när det blir dags för det. Det är också mindre trafik utanför dörren här jämfört med vår gamla bostad i Främre Tölö.

Annars har det varit så kallt ute att vi inte hunnit utforska så mycket, och stora delar av området är ännu byggarbetsplats så det finns kanske inte så mycket att upptäcka.

Nu när flytten är över ska vi också återgå till ett mera regelbundet bloggande. En del av tiden kommer att gå till att skruva ihop möbler och måla och sånt, men däremellan ska vi försöka hitta på roliga saker att göra med Putte. Snart är det ju också vår, den bästa av årstider!

, , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *