En pappablogg om hur man klarar livet i sandlådan
Putte älskar bollar. Hur man använder klubban har hen inte så bra koll på ännu, men det går bra ändå.

Livet med Putte

Hur mycket ska ett barn egentligen röra på sig?

18 jan , 2017, 21.02 Staffan

 

I höstas kom det nya rekommendationer för hur mycket ett barn ska röra på sig. Tre hela timmar. Jag försökte på hösten hänga i lekparken så mycket som möjligt, men tre timmar lyckades vi nog aldrig med. Men vi gjorde ju också saker inomhus. Sen släppte de en ännu större bomb på mig på rådgivningen – de där tre timmarna ska vara utomhus. Om det är sant är jag ett enda stort misslyckande som förälder.

Just nu får vi vara glada om vi lyckas vara ute en halvtimme om dagen. Det är nog mest mitt fel. När vädret är så här dåligt har jag inte riktigt tålamod att halka runt i en lekpark. Men Putte har inte heller visat särskilt stort intresse för att vara ute just nu.

Det kan man förstås förstå. Vinterkläder för en liten plutt är ju inte de mest smidigaste. Putte har varma och sköna handskar, men tyvärr kan hen inte lyfta något med dem. Sen är förstås sandlådan frusen, så inte kan man heller göra några kakor. Och snön är mest is.

Eftersom jag inte tror att vi kommer att lyckas att vara ute tre timmar om dagen inom den närmsta tiden, har jag i stället försökt öka på rörligheten här inomhus. Vi gick häromdagen och köpte varsin innebandyklubba som vi försöker vifta omkring med.

Vi har hört historier från bekanta föräldrar med jämnåriga barn om hur deras barn redan är mästare med bollen, men än så länge är det nog mest pappa som viftar med klubban. Men i alla fall har vi roligt och rör på oss, och det är ju det viktigaste.

Sen är det ju så mycket annat man också ska göra som förälder. Till exempel läsa för sitt barn, något som Putte också älskar när vi gör. Det känns ibland som om dagen inte riktigt räcker till för allt. Just nu tror jag att vi ändå satsar på att hålla oss inne lite mera, och så försöker vi gå ut när det blir vår.

, , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *