En pappablogg om hur man klarar livet i sandlådan
Vi gjorde isskulpturer i lekparken. Här tar vi fram dem ur formen.

Livet med Putte

Halva tiden har redan gått

16 feb , 2017, 20.49 Staffan

 

Nu har jag redan varit pappaledig lite på fyra månader. Det betyder att det är mindre än fyra månader kvar. Jag tänkte att det skulle vara lämpligt att avhandla hur det känts hittills och vad jag tror om de kommande månaderna.

Innan jag blev ledig hade jag en bild i mitt huvud av hur pappaledigheten skulle vara. Vi skulle sitta och bygga lego dagarna i ända och det skulle vara hur mysigt som helst. Men vardagen ser inte riktigt ut som jag hade fantiserat ihop.

För det första visade det sig rätt snabbt att jag verkligen inte har tålamod att sitta och bygga lego hela tiden och att Putte också har behov av att göra andra saker. För det andra så har man inte alltid så mycket tid som man skulle tro. Mycket av tiden går åt till rutiner som eftermiddagsvila, butiksbesök och matlagning. Jag är kanske lite överraskad av hur tråkiga dagarna ibland kan vara.

Men det finns rätt mycket ljuspunkter i den här vardagen också. Jag tycker att det är just här i den här tristessen som vi lär känna varandra bäst. Det är något igen som överraskat mig positivt. Innan jag blev pappaledig tyckte jag att Putte och jag kände varandra bra och att vi hade ett nära förhållande. Men det går nog inte att jämföra med hur det är nu. Hen verkar känna en väldigt stor tillit till mig och vänder sig till mig både när hen är glad och hen är ledsen, och det känns ju riktigt bra. Puttes mamma och jag har på det sättet ett mera jämlikt förhållande till vårt barn en vad vi hade tidigare.

När jag tittar framåt tror jag det ändå finns lite skäl att titta sig i spegeln. Jag tror att vi kanske ändå kunde hitta på lite mera program. Inte behöver man ju göra något speciellt varje dag, men åtminstone en gång i veckan kunde det vara bra att åka på någon utfärd eller liknande. Sen ska jag försöka vara ute mera, man hinner ju sitta inomhus resten av livet.

Sen tror jag att vi ska försöka satsa på att lära känna lite människor i vårt nya bostadsområde. Här kryllar av barnfamiljer så det borde ju inte vara helt omöjligt.

Men för att summera mina första fyra månader som pappaledig för någon som funderar på att prova på. Det kommer att vara tråkigt ibland, men det är på alla sätt och vis värt det. Den kontakt du får med ditt barn är fantastisk.

, , , ,

2 kommentarer

  1. Sofia skriver:

    Om ni inte redan testat så ordnar lilla luckan i samarbete med barnavårdsföreningen ”öppet dagis” på lilla luckan i forum på torsdagar mellan 9-13. Rekommenderas! Kolla deras fb sida för mer info! Tallen på Drumsö är också super! Har öppet på tisdagar och fredagar.

    • Staffan skriver:

      Vi gick faktiskt till Lilla luckan förra veckan. Det var riktigt roligt. Tror det får bli ett återkommande torsdagsprogram!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *