En pappablogg om hur man klarar livet i sandlådan
En gång i veckan tar jag paus och spelar lite basket.

Livet med Putte

Morgongymnastik klockan sex på morgonen

5 mar , 2017, 21.19 Staffan

 

Att hitta tid för träning är en aning utmanande när man är hemmapappa. Under dagarna kan man ju inte träna, för då borde man ta hand om sitt barn. Under kvällen känns det heller inte helt rätt att dumpa sin lilla guldklimp på sambon som jobbat hela dagen.

Så hur ska man riktigt lösa det här? Det finns en del gym som erbjuder så kallad barnparkering. Men jag är inte riktigt tänd på idén att lämna Putte hos någon annan just nu, det hinner vi nog med sen när hen börjar dagis.

I stället har jag nu valt en annan lösning. Det gäller att passa på då både Putte och sambo är ur spel. Båda sover sött mellan klockan sex och sju på morgonen, så därför har jag nu vikt två morgnar i veckan till tidig gymträning. Hittills har det gått riktigt bra.

Jag har tidigare gjort försök med att träna tidigt på morgonen, men då tre gånger i veckan. Då tappade jag motivationen efter några veckor. Två gånger i veckan verkar däremot vara precis rätt mängd. Det blir inte för många tidiga morgnar och trots att det är få dagar känner jag ändå att jag får någorlunda meningsfull träning.

Jag försöker sen också kombinera det med lite hemträning och muskelvård på kvällen när Putte sover. Tyvärr har hen inte riktigt för vana att snällt lägga sig särskilt tidigt, utan det är rätt mycket sjungande och bestyr för att få Putte att somna (kanske mer om det senare).

Sen spelar jag faktiskt också basket varje söndag eftermiddag (plus någon match i bland inne i veckan). Basketen kombinerat med två gånger gym i veckan känns rätt lämpligt just nu, och det inverkar inte märkvärt på Puttes och min gemensamma tid.

Får se sen hur det blir bäst att ordna det när jag ska börja jobba igen. Har ni tips på hur ni ordnat tränandet med barn?

, , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *